Bolnica u Pančevu postaje kovid-bolnica

Opšta bolnica u Pančevu postaje kovid-bolnica i primaće ubuduće pacijente zaražene novim koronavirusom, kaže direktor te zdravstvene ustanove Slobodan Ovuka.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

11:12

Bolnica u Pančevu postaje kovid-bolnica
Ilustracija, foto: M.Ro.

On je naglasio da će kovid-bolnica u Pančevu moći da primi 150 pacijenata, da će o njima brinuti 40 lekara i 60 medicinskih sestara.

Podseća da je nekoliko infektologa i anesteziologa iz Opšte bolnice u Pančevu otišlo na ispomoć kolegama u Beogradu i da će oni danas biti vraćeni u svoju matičnu ustanovu.

"U prvoj liniji odbrane su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. Uključuju se lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi", rekao je Ovuka za TV Pink.

Kako kaže, bolnica ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a to potvrđuje i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim koronavirusom na radnom mestu.

Do sada je Opšta bolnica u Pančevu primala pacijente na dijagnostiku i oni kojima je bilo dokazano prisustvo virusa zbrinjavani su u bolnicama u Beogradu ili Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: