"Tri maske nisu nabavili, a sad se bave virusnim profiterstvom"

Oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi protiv korone i "nisu tri maske obezbedili" sada kritikuju onoga ko obezbeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.04.2020.

14:46

Printskrin: TV Prva/ arhiva

To je rekao potpredsednik vlade Rasim Ljajić, povodom navoda da je boravak predsednika Aleksandra Vučića u Novom Pazaru bio deo političke kampanje.

"Oni koji kritikuju taj potez predsednika očito se bave 'virusnim profiterstvom'", kaže Ljajić za Tanjug.

On ukazuje da je poseta i pomoć predsednika Novom Pazaru namenjena svim građanima tog grada i celog regiona kao podrška u borbi protiv koronavirusa i tokom nje nije bilo reči o politici.

Ljajić, koji je s predsednikom Vučićem juče dopremio respiratore u Novi Pazar, koji je jedno od žarišta kovida 19, kaže da je poseta bila konkretna pomoć u prevazilaženju trenutne situacije.

Bilo je, dodaje, reči i o ekonomskim i infrastrukturnim projektima, koji će početi ili se nastaviti posle krize, ali ne i o politici.

“Na sve to, na taj krajnje korektan, dobronameran i koristan čin za građane Novog Pazara usledile su poruke koje su uvod u kampanju za predstojeće izbore. Onaj ko kritikuje da je to kampanja, zapravo sam sprovodi kampanju, i to sa pozicije pomoćnika gradonačelnika, koji prima platu u toj opštini, kritikuje onog ko donosi pomoć”, rekao je Ljajić za Tanjug.

Kako je rekao, oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi i "nisu tri maske obezbedili" sada kritikuju onoga ko obezbeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu.

A da to nije stiglo, sigurno bi kritikovali zašto Beograd ne pomaže i ne donosi respiratore u Novi Pazar, konstatovao je Ljajić i dodao da to čak nije ni politička kampanja, već "par ekselans politikanstvo".

"Dok se mi, kao vlada, predsednik i lokalna samouprava, borimo da spasimo ljudske živote, drugi se očito bave virusnim profiterstvom", rekao je Ljajić.

Kako kaže, umesto da se ceni to što je predsednik prvo posetio Novi Pazar u borbi protiv virusa i doneo pomoć, čuju se kritike, uz očekivanja da “ta pomoć padne sa neba”.

“Do juče smo bili na tapetu što nema respiratora, a sada kada su respiratori došli, onda je to problem. Nisu u pitanju ni respiratori, ni briga za ljude, već borba za politčke poene”, rekao je Ljajić.

Inače, kritike zbog posete predsednika Novom Pazaru, kojem je dopremio respiratore, uputio je i pomoćnik gradonačelnika tog grada i funkcioner SDA Emir Ašćerić, koji je to nazvao političkom kampanjom.

"Ne nasedamo na ovakve političke fazone", napisao je Ašćerić na svom profilu na društvenoj mreži.

Nakon toga, gradonačelnik Novog Paraza Nihat Biševac razrešio je Ašćerića dužnosti pomoćnika gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: