Antonijević: Dobra poruka multietničkom Pazaru

Poseta i pomoć koju je u Novi Pazar odneo Vučić u pravnom smislu nije politička kampanja, kaže direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

14:19

Antonijević: Dobra poruka multietničkom Pazaru
Printskrin: TV B92/ arhiva

On kaže da je, inače, svaka aktivnost onoga ko vodi državu - politička aktivnost, ali smatra da treba praviti razliku u odnosu na to kakve poruke se tom prilikom šalju.

"Dobro je da se u nekom trenutku i ovako jaka i jasna poruka pošalje, naročito multietničkoj sredini, koja je imala probleme u prošlosti, ali koja i sad ima jake probleme kada je reč o borbi sa Kovidom 19", rekao je Antonijević za Tanjug, povodom poruka predsednika Vučića, koji je, inače, juče rekao da smo svi zajedno u borbi protiv pošasti koja nas je zatekla i da je ponosan na to što se u Srbiji ne pravi razlika između Srba i Bošnjaka.

Antonijević objašnjava da su u ovom trenutku sve predizborne aktivnosti obustavljene, tako da i zakon koji bi regulisao političku kampanju nije onaj koji se odnosi na aktivnosti bilo koga od funkcionera i zvaničnika.

U tom smislu, jučerašnja poseta Vučića Novom Pazaru, sa pravne strane, ne može da se gleda kao nešto što je predizborna aktivnost ili nešto što bi potpadalo pod zakon koji ta pitanja reguliše, dodao je Antonijević, komentarišući različite "tonove" koji su usledili nakon posete predsednika Novom Pazaru.

On ističe da je drugo pitanje same poruke koja se time šalje.

"Tako da, ako je poruka vezana za situaciju sa epidemijom u samom Sandžaku, u Novom Pazaru - to je nešto što svakako treba iz tog ugla gledati", kaže Antonijević.

Veruje, dodaje, da to neće biti praksa i da se neće u svaki grad na ovakav način donositi oprema.

Smatra i da je potrebno jasno napraviti razliku između ličnog čina i aktivnosti i onoga što se radi zahvaljujući budžetu države za prikupljanje sredstava, kako cela podrška, bilo kom gradu i bolnici, ne bi bila shavhena kao lična podrška, već kao podrška koju država daje svakom građaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: