"Amerikanci vade gotovinu iz džepova i plaćaju maske četiri puta više od drugih"

Američke vlasti su kategorično demantovale da su od Kine kupile zaštitne maske namenjene Francuskoj nakon što ih je nekoliko francuskih zvaničnika optužilo.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.04.2020.

21:43

Foto: Getty/ al bello

"Američke vlasti nisu kupile nijednu masku iz Kine koja je bila namenjena Francuskoj", izjavio je Frans presu neimenovani zvaničnik američke administracije i dodao da su potpuno netačne informacije koje govore suprotno.

Predsednica šireg područja Pariza, Il de Frans, Valeri Pekres izjavila je danas da je kontingent kineskih maski otišao u SAD jer su ponudile veću cenu.

Francuska zvaničnica nije precizirala količinu maski niti da li je porudžbina bila iz javnog ili privatnog sektora.

I drugi lokalni zvaničnici u Francuskoj nedavno su naveli da su američki kupci ponudili veću cenu za maske ali takođe nisu naveli detalje.

"Amerikanci vade gotovinu iz džepova i plaćaju maske tri do četiri puta više od nas, tako da moramo zaista da se borimo", rekao je francuski lokalni zvaničnik Žan Rotner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: