Od petka vanredno stanje u Republici Srpskoj

Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske zbog koronavirusa u petak stupa na snagu, pošto je objavljena u Službenom glasniku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.04.2020.

19:40

Od petka vanredno stanje u Republici Srpskoj
Ilustracija: EPA-EFE/ Christian Bruna

Direktor Službenog glasnika RS Manojlo Zrnić potvrdio je za Srnu da je odluka objavljena danas, kao i da ona stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja, prenosi RTRS.

"Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usled korona virusa 2019-nKoV", navodi se u odluci. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o uvođenju vanrednog stanja 28. marta na predlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije da reaguju na epidemiju. Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsednice RS Željke Cvijanović s potpredsednikom Veća naroda Skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom Edinom Ramićem otklonjene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja, čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: