Više od 140 naših državljana vraćeno iz Beča, među njima i putnici iz Australije

Avion Er Srbije iz Beča sleteo je u Beograd sa više od 140 naših državljana koji su vraćeni u Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

17:22

Više od 140 naših državljana vraćeno iz Beča, među njima i putnici iz Australije
Ilustracija: Depositphotos/Bruce Bennett

Avion A319 sleteo je oko 14.20, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Sa bečkog aerodroma Švehat danas je za Beograd poleteo avion koji je vratio srpske državljane u zemlju, a među njima su bili ne samo oni koji su ostali blokirani zbog aktuelne situacije u Austriji, već i iz Australije.

Let je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a među putnicima su bile i velike grupe iz Salcburga i Beča.

Radi se pre svega o turistima koji su ostali blokirani posle zatvaranja granica širom Evrope usled pandemije koronavirusa, ali među njima su bili i studenti i đaci.

Takođe, tim letom vraćeni su i građani Srbije koji su se zatekli u drugim zemljama, između ostalih i iz Australije, koji su preko Beča uspeli da se vrate u domovinu.

Osoblje diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije u Beču napravilo je spisak svih građana koji su se javili da su ostali blokirani i preneli im da po dolasku u Srbiju moraju u obavezni karantin od 28 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: