Ambasada SAD: Jasan poziv na ukidanje takse, ne na nove barijere

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu saopštila je danas da su SAD jasno zatražile ukidanje taksa koje su uspostavljene na proizvode iz Srbije i BiH.

Izvor: Beta

Sreda, 01.04.2020.

15:16

Ambasada SAD: Jasan poziv na ukidanje takse, ne na nove barijere
Ilustracija: DEpositphotos/ VadimVasenin

Nisu pozvale, kako je navedeno, na stvaranje novih barijera.

"Sjedinjene Države su bile jasne da Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere, jer ove politike štete gradjanima Kosova i guše ekonomiju Kosova. Protiv smo najnovijeg koraka primene recipročnih mera na kretanje robe iz Srbije", navodi se u saopštenju Ambasade podeljene medijima. Prema Ambasadi SAD, mere reciprociteta stvaraju više problema u trenutku kada SAD veruju da će sporazumi o avio, železničkom i drumskom saobraćaju o kojima su se obe strane dogovorile, kada budu sprovedeni, povećati ekonomski razvoj i stvoriti uslove potrebne za uspešan dijalog. Vlada Kosova je sinoć donela odluku o ukidanju takse od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvedene u novembru 2018. godine i uvela mere reciprociteta i odnosu na Srbiju. Iste mere ne važe za BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: