RSF o Turkmenistanu: Policija hapsi ljude sa maskama i one koji razgovaraju o koronavirusu

Turkmenistan je zabranio medijima da upotrebljavaju reči "koronavirus", javljaju Reporteri bez granica (RSF), međunarodna organizacija za slobodu medija.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 01.04.2020.

08:09

RSF o Turkmenistanu: Policija hapsi ljude sa maskama i one koji razgovaraju o koronavirusu
Ilsutracija: Deposit photos/cla1978

Kako se navodi u sinoćnjem saopštenju, koronavirus je takođe uklonjen iz zdravstvenih brošura distribuiranim u školama, bolnicama i na radnim mestima.

Turkmenistan, bogata centralnoazijska država koja se graniči sa Iranom za sada nije prijavila nijedan slučaj zaraze koronavirusom, a u Iranu ima više od 44.000 zaraženih.

Reporteri bez granica, čije sedište je u Parizu, navode da se dešava da policija u civilu hapsi ljude koji nose maske ili razgovaraju o koronavirusu.

Turkmenistan koji je na poslednjem mestu na indeksu Reportera - Svetske slobode medija za 2019. godinu, jedna je od najzatvorenijih zemalja sveta, navodi AP.

Zemljom vlada predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov, od 2006. godine, uz sveobuhvatan kult ličnosti u kome se on predstavlja kao "arkadak" ili zaštitnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: