Nova četiri slučaja koronavirusa u Crnoj Gori, ukupno 109

U Crnoj Gori potvrđena su još četiri slučaja koronavirusa, čime je broj obolelih povećan na 109.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2020.

18:37

Nova četiri slučaja koronavirusa u Crnoj Gori, ukupno 109
Ilustracija: Getty Images/Christopher Furlong

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KČG) Jevto Eraković izjavio je da se pod zdravstvenim nadzorom nalaze 6.262 osobe, prenosi RTCG.

Eraković je rekao da je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti donelo dobre mere, ali da je, da bi epidemija koronavirusa bila pobeđena, neophodna velika odgovornost i disciplina građana.

On je naveo da je u KCCG hospitalizovano 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je 12 na infektivnoj klinici. Svi pacijenti na infektivnoj klinici su stabilnog stanja.

Dodao je da Crna Gora raspolaže sa više nego dovoljno respiratora i u slučaju širenja epidemije.

Odgovarajući na pitanje kada se može očekivati kraj epidemije u Crnoj Gori, Eraković je rekao da će biti još mnogo težih slučajeva i komplikacija, ali mnogo manje ako se građani budu pridržavali mera.

"Naš primarni zadatak nije da se bavimo brojevima, nego merama - koliko budemo poštovali mere, toliko ćemo smanjiti brojeve. Ako budemo još rigorozniji u poštovanju mera, rezultat neće izostati", poručio je Eraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: