Brnabić: Ako treba i restriktivnije mere; nabavili smo 480 respiratora

Premijerka Srbije najavila je danas da ako bude bilo potrebe biće uvedene još strože mere.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

19:01

Brnabić: Ako treba i restriktivnije mere; nabavili smo 480 respiratora
TANJUG/TANJA VALIC/ bs

Premijerka Ana Brnabić večeras je ponovo apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, i najavila da će ako bude potrebno biti uvedene još rigoroznije mere.

"Država je do sada dala svu moguću podrsku ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne", istakla je Brnabić na tv Pink.

Ona je rekla da je Srbija u četvroj nedelji i jos je na nogama, ali da ako bude kao juče , takav dan ćemo platiti.

Upozorila je i da ulazimo u najteži period.

Ona je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za kovid 19 kako bi se raasteretio Torlak.

Navela je i da Srbija po glavi stanovnika ima respiratora više nego mnogo razvijenije zemlje, a da je jutros dobila mejl da smo uspeli da nabavimo još 480 respiratora.

Ona je istakla i da su bolnice dobro opremljene, da ima dovljno testova, kao i da su povećani kapaciteti.

Navela je i da je obebeđeno preko apoteka devet miliona maski za građane.

Ponovila je da će penzije biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, a da će 10. aprila biti isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Poruičila je da svi koji ostaju kod kuće pomnažu lekarima koji rade danonoćno, da je to solidarnost i da im time daju šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: