Jumko najavljuje krivičnu prijavu: Insinuacije da maske ne štite - narušavanje ugleda

Kompanija Jumko najavila je krivičnu prijavu zbog insinuacija u javnosti prema kojima maske koje oni proizvode ne štite od virusa i nisu korisne.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

18:46

Jumko najavljuje krivičnu prijavu: Insinuacije da maske ne štite - narušavanje ugleda
FOTO TANJUG / / MINSTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA / an

Jumo (YUMCO) u saopštenju koje je dostavio medijima navodi da takve ocene narušavaju ugled kompanije i podseća da su nakon proglašenja vanrednog stanja počeli proizvodnju pamučnih i vodoperivih maski za višekratnu upotrebu, za koje su korisnicima ponudili i uputstvo o upotrebi.

"Insinuacije da maske koje proizvodimo ne predstavljaju zaštitu od virusa i da nisu korisne predstavljaju ozbiljno narušavanje ugleda naše Kompanije i neopravdano dovođenje u sumnju svega što u ovoj situaciji preduzimamo kako bi pomogli našem narodu", navodi se u kompanijskom saopštenju izdatom posle tvrdnji koje su izrečene danas o tome da njihove maske nisu adekvatna zaštita.

Jumko je najavio i da će ispravnost svog rada dokazati na sudu i najavio je da će protiv onih koji pokušavaju da dovedu u pitanje rad te kompanije "služeći se lažima" podneti krivične prijave.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da pamučne maske ne mogu da budu korisne u situaciji kada postoji bliski kontakt sa drugom osobom ili kada je udaljenost oko jednog metra, ali da je, ukoliko je udaljenost veća, bolje imati i takvu masku nego ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: