Kosnet: Nova vlada u potpunosti po ustavu i zakonu

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet sastao se sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.03.2020.

14:04

Kosnet: Nova vlada u potpunosti po ustavu i zakonu
Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

Preneo mu je da nova prištinska vlada treba da bude formirana u skladu sa ustavom.

U saopštenju iz Tačijeve kancelarije saopšteno je da je u razgovoru bilo reči i o trenutnim naporima prištinskih institucija u borbi protiv virusa COVID-19.

Tači je, navodi se, ocenio da je sednica parlamenta na kojoj je u sredu izglasano nepoverenje vladi Aljbinan Kurtija potvrdila “visok standard demokratije, ustava i zakona”, preneo je prištinski portal Ljajmi.

Sagovornici su se, dodaje se, saglasili da dalji korci za formiranje nove vlade treba u potpunosti da budu u skladu sa ustavom i zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: