Crnogorci se zarazili na sahrani, celo mesto bilo da izjavi saučešće

Dve porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboleli od virusa korona, veruju da su zaraženi na sahrani.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2020.

09:23

Crnogorci se zarazili na sahrani, celo mesto bilo da izjavi saučešće
Foto: Deposite/Mehaniq

Ta sahrana je organizovana pre uvođenja mera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Tuzi su od srede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 obolelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.

Jedan od zaraženih meštana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrovali virus pre pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

"Testirano je moje četvoro dece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spreče širenje virusa. Kada je reč o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigđe bili napolju, tako da bog zna ko nam je preneo virus", rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Pothuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

"Niko nikog nije htio da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće", rekao je Milić.

Član koordinacionog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama da niko ne sme da izađe iz kuće.

"Danas su neke pekare dostavljale hleb stanovnicima kojima se to inače obezbeđuje, ali spisak sada moramo da proširimo. Preko televizije su javnost obaveštavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je ođednom našlo ovo većina je nespremna. Videćemo da što više budemo mogli građanima obezbedimo namirnice koje im trebaju", rekao je Dedvukaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: