Detaljna mapa: Objavljeno koliko ima zaraženih u gradovima Srbije

U Srbiji je do danas zabeleženo 384 slučaja koronavirusa, a objavljeni su i pojedinačni podaci za gradove. Najveći broj obolelih je u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

16:30

Detaljna mapa: Objavljeno koliko ima zaraženih u gradovima Srbije
Ilustracija: GettyImages/ Emanuele Cremaschi Stringer

Broj obolelih koji je u Beogradu najveći, prema rečima dr Darije Kisić Tepavčević, očekivan je.

Pored Beograda, u 21 gradu u Srbiji potvrđen je bar 1 slučaj koronavirusa.

Porema podacima za današnji dan, u Nišu (40) i Valjevu (38) ima najviše obolelih.

"Ovo su apsolutni brojevi, a imajući u vidu ukupan broj stanovnika, ova dva grada imaju sličan broj obolelih a različit broj stanovnika, pa nam to govori o različitim klasterima i konktaktima koji su bili na pojedinim regionima naše zemlje."

Sledeći je Novi Sad sa 21 slučajem, dok je u Čačku potvrđeno 12, a u Kragujevcu 21 slučaj.

Dva grada u Srbiji - Kruševac i Čuprija imaju po 10 zaraženih, a prema današnjim podacima u gradovima gde je broj obolelih ispod 10 je ukupno šest. To su Kikinda Vranje, Užice, Požarevac, Zaječar i Pančevo.

Vrnjačka Banja, Temerin, Sombor, Bačka Topola, Sremski Karlovci, Zrenjanin i Leskovac imaju po jedan slučaj koronavrusa.

Na sajtu Covid19.rs objavljeni su podaci, prikazani na mapi, za broj obolelih po mestima zaključno sa jučerašnjim danom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: