Uhapšen sveštenik u Kotoru, održao moleban

Sveštenik SPC paroh kotorski Momčilo Krivokapić priveden je sinoć zbog održavanja molebana kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2020.

10:28

Uhapšen sveštenik u Kotoru, održao moleban
Foto: Depositphotos/ Eillen_1981

To je prenela podgorička Pobjeda.

U Crnoj Gori su zbog sprečavanja širenja koronavirusa uvedene mere, među kojima je i zabrana javnih okupljanja.

Osim Krivokapića, policija je privela i njegovog sina Nemanju, koji je takođe svešteno lice.

Navodi se da je paroh Krivokapić, uprkos iziričitoj zabrani javnih okupljanja, ignorišući i upozorenje načelnika Odeljenja bezbednosti u Kotoru, organizovao javno okupljanje i nakon molebana je sproveden kod osnovnog tužioca u Kotoru.

Inače, paroh Krivokapić je nedavno odbacio upozorenja Instituta za javno zdravlje da se vodi računa o higijeni i ustvrdio da se niko ko dolazi na liturgiju i uzima pričešće iz iste kašičice ne može zaraziti, jer je čin pričesti "čisto delo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: