Tramp proglasio: Uvodi se vanredno stanje u Americi VIDEO

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp proglasio je vanrednu situaciju na nivou cele zemlje.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2020.

20:46

Tramp proglasio: Uvodi se vanredno stanje u Americi VIDEO
EPA-EFE/ Shawn Thew/ arhiva

Tramp je doneo odluku kako bi pomogao u rešavanju problema sa pandemijom koronavirusa, piše BBC.

Ova odluka omogućava vladi da iskoristi do 50 milijardi dolara kao sredstva hitne pomoći kako bi se pomoglo državnim i lokalnim zdravstvenim službenicima.

U SAD ima 1.701 potvrđeni slučaj zaraženih koronavirusom i 40 smrtnih slučajeva.

"Testiraću se"

Tramp je promenio mišljenje i rekao da će se testirati na korona virus pošto je nedavno stajao pored brazilskog zvaničnika koji je kasnije na testu bio pozitivan.

On je fotografisan na njegovom privatnom klubu na Floridi kako stoji pored Fabija Vajngartena, savetnika za štampu brazilskog predsednika Žaira Bolsonara kada su prošle subote bili u poseti, prenosi Rojters.

Vajntgarden je kasnije testiran i bio je pozitivan na virus. Tramp je na konferenciji za štampu prilikom proglašavanja vanrednog stanja upitan o kontradiktornim savetima gradjanima odgovorio da nije rekao da to neće učiniti. "Verovatno hoću", naveo je Tramp i dodao da će se uskoro testirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: