Ambasador: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2020.

18:18

Ambasador: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore
Foto: Depositphotos/Mehaniq

On je kazao da Srbija Crnu Goru smatra najbližom državom, sa kojom želi najbolje moguće odnose.

Božović je, na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem, razgovarao o Zakonu o slobodi veroispovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković.

Kazao je i da će se tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa između dve države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: