Haos na grčko-turskoj granici i lažna vest o Sirijcu VIDEO

Nakon odluke turskog predsednika da "otvori vrata" hiljadama migranata koje je Turska zadrđavala na putu ka EU, haos na grčko-turskoj granici je svakodnevan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

12:49

Haos na grčko-turskoj granici i lažna vest o Sirijcu VIDEO
EPA/ DIMITRIS TOSIDIS

Grči mediji prepuni su vesti i snimaka na kojima se vidi masovno "provaljivanje" migranata na terotoriju Grčke, a samim tim i EU. U tim pokušajima neretko dolazi i do sukoba sa grčkom policijom, a danas sepojavila vest da je grčka policija upucala jednog Sirijca, koji je kasnije preminuo.

Međutim, grčki zvaničnici su za list "Katimerini" izjavili da je reč o lažnoj vesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obaveštavaju javnost o tome šta se dešava na granici s turskom.

Vest je prvobitno objavio Rojters, pozivajući se na svoje izvore.

Povodom sve komplikovanije situacije na granici, grčka vojska je saopštila da će u oblasti duž reke Evros (reka Marica) koristiti pravu municiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: