"Takse su štetne, ali moraju da ostanu"

Bivši ministar trgovine i industrije Endrit Šalja izjavio je da je štetna taksa uvedena na srpsku robu, ipak smatra da nema razloga za njeno ukidanje.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 27.02.2020.

10:44

Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

On je to ocenio za Ekonomija Onlajn.

Šalja je posetio da je taksa Srbiji uvedena kao odgovor na srpsku diplomatsku ofanzivu za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, ali je dodao da su takse i štetne za Kosovo, prenosi Kosovo onlajn.

"Imajući u vidu ovu diplomatsku ofanzivu Srbije i njihov pristup prema nezavisnosti Kosova, mi kao Vlada Kosova bili smo dužni da donesemo takvu odluku, da prvo primenimo meru od 10 odsto, a zatim od 100 odsto takse na srpske proizvode", rekao je Šalja.

Prema njegovom mišljenju, sve dok razlozi zbog kojih je uvedena budu prisutni taksa bi trebalo da ostane na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: