U Crnoj Gori nema koronavirusa, ali treći smrtni slučaj od virusa gripa

Institut za javno zdravlje Crne Gore registrovao je prošle sedmice treći smrtni slučaj od posledica virusa gripa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.02.2020.

08:35

U Crnoj Gori nema koronavirusa, ali treći smrtni slučaj od virusa gripa

Iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje navode da za sada nema crnogorskih državljana koji su zaraženi novim koronavirusom.

Crnogorski državljanin s broda Dajmond princes u Japanu za kojeg se sumnjalo, ali se kasnije ispostavilo da ipak nije zaražen virusom, dobro se oseća.

"Moramo videti kako će teći evakuacija, da li će to vršiti kompanija. Oni su u karantinu sve dok ne odu, to je postupak koji sprovode japanske vlasti. Bitno je da on nije zarazan i da se oseca dobro", rekla je za TVCG Stanica Popovic iz Ministarstva.

Kad je reč o sezonskom gripu, prijavljeno je tri smtrna slučaja, poslednji kod pacijentkinje stare 70 godina, koja je imala hronično oboljenje, preneo je danas RTCG.

U Crnoj Gori je od 17. do 23. februara prijavljeno 1.125 osoba sa simptomima nalik gripu.

"U Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje laboratorijskim putem potvrdeno je 86 slucajeva infekcije virusom gripa. Od početka nadzora nad gripom, zakljucno sa osmom sedmicom, laboratorijski je potvrdeno 269 slucajeva obolijevanja od gripa", saopšteno je iz IJZ.

Najveći broj obolelih od težih i lakših respiratornih infekcija u ovoj nadzornoj sedmici registrovan je u uzrastu od 20 do 64 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: