Devojka iz Uba nema koronavirus, svi testirani u Srbiji negativni

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena koronavirusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

22:49

Devojka iz Uba nema koronavirus, svi testirani u Srbiji negativni
Ilustracija: EPA-EFE/SHEPHERD ZHOU CHINA OUT

Informaciju je saopštila Opšta bolnica u Valjevu.

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu, saopštila je Opšta bolnica u Valjevu.

Ranije danas, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom, prebačena je iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Kako prenose beogradsi mediji, sedamnaestogodišnja devojka se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Nema registrovanih slučajeva

U Republici Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019.

Do utorka u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, odnosno, boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva.

Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako piše u saopštenju, u sredu do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: