Krivična prijava zbog širenja lažnih vesti i izazivanja panike

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica za širenje lažnih vesti, izazivanje panike i nereda.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

15:30

Krivična prijava zbog širenja lažnih vesti i izazivanja panike
Foto: depositphotos/ grinvalds

Povod za krivičnu prijavu je audio-zapis u kojem ženska osoba navodi da se krije broj obolelih i mrtvih od virusa kovid-19, koji se od sinoć delio putem aplikacija Vajber i Vots ap.

Ministarstvo zdravlja u saopštenju još jednom apeluje na sve da ne nasedaju na dezinformacije koje se plasiraju putem raznih oblika društvene komunikacije, a za koje je nemoguće utvrditi verodostojnost i izvor informacije.

Sve merodavne i tačne informacije nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje 'Batut' (www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs), kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavestili su nadležno tužilaštvo o audio-snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani korona virusom, saopštio je danas MUP.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila ovaj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: