Maloletnici planirali masovno ubistvo u Rusiji VIDEO

U ruskom gradu Saratovu privedena su dva tinejdžera, zbog sumnje da su planirali napad na obrazovnu ustanovu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

09:01

Maloletnici planirali masovno ubistvo u Rusiji VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ welcomia

Kako je utvrdila ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) oba maloletnika su ruski državljani rođeni 2005. godine, koji su preko društvenih mreža propagirali ideologiju masovnih ubistava, prenosi Sputnjik.

Pripadnici FSB-a su ih uhapsili na prostoru napuštenog skloništa gde su skrivali lovačku pušku.

"Utvrđeno je da su pri napadu osim vatrenog oružja planirali da koriste i domaće eksplozivne smeše, koje su pripremili prema uputstvima sa interneta", dodaje se u saopštenju.

Istražni komitet Saratovske oblasti pokrenuo je krivični postupak protiv grupe lica zbog pripreme ubistva više osoba prema prethodnoj zaveri.

Ranije je FSB saoštila da su u Kerču sprečili pripremu dva teroristička akta na obrazovne ustanove i da je zbog toga takođe uhapšeno dva tinejdžera. Od njih su oduzete domaće eksplozivne naprave sa udarnim elementima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: