Poziv Vatikanu: "Priznanje nezavisnosti Kosova značilo bi priznanje žrtve kosovskog naroda za slobodu"

Vjosa Osmani je zatražila od predstavnika Vatikana u Prištini Žan-Mari Speica da papstvu prenese da razmotre priznavanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.02.2020.

19:29

Poziv Vatikanu:
EPA/GEORGI LICOVSKI

"Priznavanje nezavisnosti naše zemlje ne samo da će podići naše ionako odlične odnose na viši nivo, već bi predstavljalo i priznanje žrtve kosovskog naroda za slobodu", rekla je predsednica skupštine privremenih prištinskih institucija.

Ona je izrazila spremnost skupštine da nastavi saradnju sa Vatikanom, a Speic je izrazio zadovoljstvo zbog izbora Vjose Osmani za šefa parlamenta i naglasio svoju i posvećenost Vatikana daljem produbljivanju saradnje s Prištinom, saopšteno je iz kosovske skupštine.

Speic je istakao, navodi se u saopštenju, da, uprkos činjenici da još nisu uspostavljeni zvanični diplomatski odnosi Prištine i Vatikana, postoji velika spremnost da se saradnja razvija u više oblasti, naročito u obrazovanju kosovske omladine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: