Održan hitan sastanak, uvedene posebne mere na svim graničnim prelazima

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu novog korona virusa (Covid-19) naložila je pojačan nadzor i posebnu kontrolu putnika koji dolaze iz Italije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.02.2020.

15:06

Održan hitan sastanak, uvedene posebne mere na svim graničnim prelazima
Ilustracija: Depositphotos/Bradatata

Na svim graničnim prelazima naložen je nadzor radi preduzimanja odgovarajućih mera povodom novonastale situacije sa širenjem tog virusa u Italiji.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva zdravlja navodi se da je na hitnom sastanku Radne grupe izvršeno usklađivanje kriterijuma u algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima, koji su boravili u zaraženim, odnosno epidemiološki rizičnim područjima, a koje podrazumeva pojačan nadzor putnika na graničnim prelazima.

Osim putnika koji su boravili na teritoriji Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim koronavirusom, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Italije.

Takođe je izmenjeno i zdravstveno upozorenje koje se deli putnicima, a koje se odnosi na zaražena, odnosno, epidemiološki rizična područja.

Kako se navodi, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) radi preduzimanja svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa na teritoriji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: