Da li je Malčanski Berberin bio uračunljiv? Završeno je psihološko veštačenje

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski Berberin vraća se u niški zatvor, pošto je okončano njegovo psihološko veštačenje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.02.2020.

10:44

Da li je Malčanski Berberin bio uračunljiv? Završeno je psihološko veštačenje
Foto: Èitalac B92/Privatna arhiva

Veštačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje devojčice trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

Psihološko veštačenje treba da oceni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao malu M. K. Za ova krivična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u nedelju 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici. Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, i te kazne je izdržao.

Inače, M. K., koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana, sa modricama po telu i neko vreme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: