Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Otvoreni su konkursi za prijem kandidata na Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu.

Izvor: Beta

Nedelja, 23.02.2020.

12:01

Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta
Foto: Epa/DJORDJE SAVIC

Otvoreni su do 15. marta ove godine, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić je tokom posete kadeta druge godine 143. klase Vojne akademije koji su na obuci u skijaškom poligonu "Kopaonik" izjavio da je zadovoljan dosadašnjim odzivom za upis u vojne škole.

On je rekao da će Vojna akademija ove godine upisati 177 kadeta iz civilstva i ocenio da je to "škola za odabrane i za sve one kojima su čast, znanje i Srbija među visoko rangiranim prioritetima".

Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred, dok će Srednja stručna vojna škola primiti 50 učenika oba pola iz građanstva.

O uslovima konkursa za prijem u vojne škole zainteresovani se mogu informisati u magazinu "Odbrana" i na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: