RSE: Lajčak i formalno predložen za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine

Radio slobodna Evropa objavila je pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu da je Miroslav Lajčak formalno predložen za budućeg specijalnog predstavnika EU.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.02.2020.

12:46

RSE: Lajčak i formalno predložen za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine
EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Prištinska Gazeta Expres juče je objavila, pozivajući se na neimenovane izvore u Briselu, da je slovački ministar inostranih poslova i nekadašnji visoki predstavnik za BiH, postavljen za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine.

RSE navodi da su njihovi izvori potvrdili da je šef evropske diplomatije Žosep Borel zemljama članicama EU predložio Lajčaka kao buduceg predstavnika koji će se u ime Evropske unije baviti pre svega normalizacijom odnosa izmedu Beograda i Prištine kao i ostalim pitanjima u regionu.

Lajčakova formalna kandidatura je, kako saznaje RSE, bila razlog telefonskog razgovora koji je visoki predstavnik EU, Borel obavio u petak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: