"Panciri" sleteli na Batajnicu

Prvi deo isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"

Izvor: Sputnjik

Subota, 22.02.2020.

11:50

Epa/MAXIM SHIPENKOV

Time je Srbija postala jedina zemlja u regionu koja poseduje ovaj moderni PVO sistem.

Kako navode izvori Sputnjika, "Panciri" su dopremljeni ruskim transportnim avionom "An-124 Ruslan".

Sporazum između Srbije i Rusije za nabavku jedne baterije "Pancira", koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Vulin potvrdio

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio je da je na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas iz Rusije dopremljen prvi deo sistema protivvazdušne odbrane "Pancir S1".Vulin je ocenio da nabavkom defanzivnog naoružanja, "jedinog takvog u regionu", Srbija nastavlja sa jačanjem svoje odbrambene moći i uvećanjem potencijala odvraćanja.

"Na ovaj način dodatno se snaži naša sposobnost da budemo i ostanemo vojno neutralni, što je temeljno bezbednosno opredeljenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, naše Vlade i Skupštine", naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: