Ranjeni Crnogorac mora da napusti bolnicu, ali i Nemačku

Nemački mediji objavili su da je nalog za proterivanje ranjenog crnogorskog državljanina hospitalizovanog u Nemačkoj postao neizbežan.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

19:28

Ranjeni Crnogorac mora da napusti bolnicu, ali i Nemačku
Ilustracija: Depositphotos/vilevi

Kako je procenjeno, njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Ranjeni Igor Krstović mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku, prenele su podgoričke Vijesti.

On je teško ranjen krajem januara u Zeti, a na lečenje u Hanover transportovan 7. februara.

Takva odluka doneta je na zahtev Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije. Tamošnje Imigraciono odeljenje Krstoviću je uručilo naredbu da je dužan odmah da napusti njihovu teritoriju.

Pre odluke da deportuju Krstovića, nemačka javnost danima je oštro osuđivala to što ga tamošnja policija danonoćno čuva. Reagovali su čak i pojedini političari, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbeđenja neophodan.

Za sada nije, međutim, poznato šta će uraditi Krstović i njegov advokat u Nemačkoj, da li će tražiti da ostane u bolnici zbog lečenja ili će se žaliti na odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: