"Sandžak je postao faktor stabilnosti u Srbiji"

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je Sandžak postao faktor stabilnosti u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

23:53

EPA/ VALDRIN XHEMAJ

On je, posle sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, istakao da bi na taj region mogli da se ugledaju i drugi prostori na Balkanu.

Bocan-Harčenko je, prilikom prve posete Novom Pazaru, ocenio da Sandžak, kao multinacionalna, multikulturna i multikonfensionalna regija, daje veliki doprinos kulturi cele Srbije.

"Zadovoljni smo ocenom situacije u regionu i vidi se da su u Sandžaku zavladali međunacionalni mir, stabilnost i sloga, a politička i socijalna situacija stvaraju najbolje prilike za dodatna ulaganja i ekonomski razvoj. Rusija će pokušati da iskoristi te prilike. Dobili smo dobre ekonomske ponude i one će sigurno biti razmatrane na sednici Mešovite komisije Srbije i Rusije koja će biti održana početkom marta", poručio je ruski ambasador.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je ambasadora Bocan-Harčenka upoznao sa trenutnom situacijom u gradu i regionu, a njegovu posetu Novom Pazaru vidi kao izuzetno važnu.

Biševac je naglasio da je u Novom Pazaru uspostavljena politička stabilnost koja je, kako je ocenjuje, uslov razvoja i prosperiteta.

"Odnosi između dve zemlje su odlični, Rusija nudi određene povlastice kompanijama iz naše zemlje i u tome vidimo šansu za privrednike iz Novog Pazara. Takođe, vidimo priliku i u turizmu. Rusi posećuju Srbiju, a naša želja je da obiđu i Novi Pazar i Sandžak, sredinu u kojoj nikada nije bilo incidenata na nacionalnoj osnovi", rekao je Biševac posle sastanka.

Jedna od tema susreta ticala se i unapređenja ekonomskih odnosa, pre svega Novog Pazara i gradova Rusije čiji privrednici već posluju sa našim firmama.

Domaćin, prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima upoznao je ambasadora Rusije sa znamenitostima grada, a gosti su obišli Staru čaršiju, Bedem, Altun-alem džamiju i Sopoćane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: