Konvoj ministra odbrane Jemena naleteo na minu, šestoro mrtvih

U Jemenu je danas poginulo šestoro vojnika kada je konvoj koji je prevozio ministra odbrane zemlje Muhameda Ali Makdašija naleteo na minu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2020.

15:37

Konvoj ministra odbrane Jemena naleteo na minu, šestoro mrtvih

Ali, ministar nije povređen, navode vladini izvori.

Makdaši, ministar odbrane medjunarodno priznate jemenske vlade, obilazio je borbene linije u oblasti Sirvah, zapadno od grada Mariba koji drži vlada i istočno od prestonice Sane, koju kontrolišu Huti, javlja Rojters.

Šest vojnika stradalo je, a nekoliko je ranjeno nakon što je konvoj naleteo na eksploziv koji je bio ukopan ispod puta, rekla su dva vladina zvaničnika.

U Jemenu traje građanski rat otkako su Huti koje podržava Iran svrgnuli vladu predsednika Abda Rabu Mansur Hadija iz Sane krajem 2014. godine. Vojna koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije intervenisala je 2015. godine kako bi vratila Hadija na vlast.

Poslednji talas nasilja traje od sredine januara kada je eksplozija pogodila vladin vojni kamp u Maribu usmrtivši desetine ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: