Bura zbog masona u Hrvatskoj; Ministar: Ako ne podnese ostavku, razmotrićemo dalje korake

Ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković izjavio da očekuje ostavku glavnog državnog tužioca Dražena Jelića zbog članstva u masonskoj loži.

Izvor: Beta

Sreda, 19.02.2020.

11:56

Bura zbog masona u Hrvatskoj; Ministar: Ako ne podnese ostavku, razmotrićemo dalje korake

"To članstvo potencijalno stvara rizik", rekao je Bošnjaković novinarima u Zagrebu.

On je naglasio da je neprihvatljivo članstvo državnog tužioca u takvom udruženju, bez obzira na to što je ono registrovano po hrvatskim zakonima.

"Delovanje i članstvo u takvim grupama prekriveno je velom tajne i predstavlja potencijalni rizik za delovanje glavnog državnog tužioca i drugih ljudi koji su članovi takvih organizacija", rekao je Bošnjaković.

On je dodao da Vlada nije znala za Jelenićevo članstvo u masonskoj loži i da će ukoliko Jelinić ne podnese ostavku, Vlada razmotriti dalje korake.

Priznanje glavnog državnog tužioca Hrvatske Dražena Jelenića da je član masonske lože izazvalo je niz reakcija, a mediji preispituju njegovu verodostojnost i nepristrasnost.

Jelinić je jutros za N1 rekao da zasad ne razmišlja o ostavci a da je postao mason, jer mu je to "imponovalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: