"Hoće da istrebe Srbe iz Crne Gore, kao sa Kosmeta"

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej ocenio je da je pozadina crnogorskog Zakona o slobodi veroispovijesti da se istrijebe Srbi iz Crne Gore, kao sa KiM.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 19.02.2020.

09:54

Tanjug, Sava Radovanoviæ

Patrijarh Irinej je najoštrije osudio izjaviu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića koji je rekao da je Zakon o slobodi veroispovijesti iskorišten da bi se protiv Crne Gore poveo krstaški rat.

"Tu nema komentara, oni to stalno pričaju. Zaklanjaju ono što im je namera - da oslabe Crkvu, da oslabe narod i da se oslobode Srba, kao i Albanci sa Kosova. Pozadina zakona je da se istrebe Srbi iz Crne Gore", rekao je patrijarh za "Kurir", a preneo je Sputnjik.

Patrijarh je poručio da će srpski narod nastaviti da se bori, da izlazi na litije i izrazio nadu da će Ustavni sud imati razumevanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: