Stigao odgovor Federacije na odluku Srpske

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić odbacio je zaključke Narodne skupštine RS koje se tiču definisanja granične linije između Repubike Srpske i Federacije BiH

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

18:58

Stigao odgovor Federacije na odluku Srpske
Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

On je jasno poručio da Federacija BiH nije, niti će ikada učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se tiču granične linije, piše Fena, prenose Nezavisne.

Tim zaključkom NSRS zadužila je Vladu RS da nastavi ranije započete pregovore s Vladom FBiH s ciljem definisanja granične linije među entitetima i to u skladu sa Aneksom II Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Inače, usvojeno je osam zaključaka, kojima Narodna skupština RS, između ostalog, obavezuje predstavnike RS u institucijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: