BG: Tokom raspusta četiri noći igrala igrice i gledala filmove, dobila napad i završila u bolnici

Produženi raspust može da bude i prilično opasan, posebno za starije đake, o čemu svedoči poslednji slučaj koji je zabeležen tokom vikenda.

Izvor: RTS

Utorak, 18.02.2020.

17:23

BG: Tokom raspusta četiri noći igrala igrice i gledala filmove, dobila napad i završila u bolnici
Ilustracija: Depositphotos/ vilevi

"Poseban utisak ostavio je jedan relativno svež događaj. Naime, neka deca su očigledno zamenila dan za noć, što može da ostavi dosta posledica. Za vikend je jedna devojčica od 17,5 godina danju spavala, a noću je sa drugaricom igrala igrice i gledala filmove na mobilnom telefonu. Posle četiri dana to je rezultiralo konvulzivnim napadom", rekla je za RTS dr Ivana Stefanović iz beogradske Hitne pomoći.

Konvulzije predstavljaju iznenadne napade snažnog, nekontrolisanog grčenja mišića, često praćenog gubitkom svesti. I mogu biti posledica nekog oblika epilepsije, prenose beogradski mediji.

"To još ne znači da je reč o epilepsiji, mora da se odradi čitava dijagnostika. Međutim, postoji danas i termin TV epilepsija, napadi uzrokovani video-igricama. U svakom slučaju, roditelji moraju da obrate pažnju na to koliko vremena deca provode za kompjuterom, televizijom, mobilnim telefonima", dodala je dr Ivana Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: