Novi hrvatski predsednik zaobišao protokol i parafrazirao pesmu našeg kultnog benda VIDEO

Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović malo je zaobišao protokol prilikom polaganja zakletve.

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

16:34

Novi hrvatski predsednik zaobišao protokol i parafrazirao pesmu našeg kultnog benda VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

Predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović tim povodom kaže da je za taj sud najvažnije da se predsednik drži onoga u šta se zakleo.

Milanović je, naime, nakon što je najavljeno svečano polaganje zakletve odmah počeo da čita tekst, a trebalo je da sačeka da tekst zakletve ponavlja nakon što ga najpre izgovori predsednik Ustavnog suda.

U trenutku kada je predsednik Ustavnog suda Šeparović krenuo prema Milanoviću kako bi pročitao tekst zakletve, Milanović je već počeo da čita, na šta je predsednik Ustavnog suda zastao i samo se nasmešio.

Šeparović je objasnio da je, prema Protokolu, najpre trebalo da kaže da je vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i onda tek da pozove predsednika da potpiše zakletvu.

"Međutim, on (Milanović) je sam izrekao tekst zakletve, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno da je sve u skladu s Ustavom i zakonom", rekao je Šeparović i dodao da je za Ustavni sud najvažnije da se novi predsednik pridržava onoga što je izrekao.

Milanović je postao peti hrvatski predsednik, a tokom svog inauguracijskog govora parafrazirao je pesmu kultnog benda EKV "Zemlja".

"Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući", rekao je Milanović pre nego što je zahvalio svima i zaključio sa "živela Hrvatska", prenosi hrvatski portal "Indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: