Vučić: Mesto im je u specijalizovanim ustanovama

Predsednik Vučić rekao je da je ljudima koji vulgarno vređaju članove njegove porodice mesto u specijalizovanim ustanovama.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.02.2020.

21:21

Vučić: Mesto im je u specijalizovanim ustanovama
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Rekao je da takve stvari neće politički da komentariše.

Na pitanje novinara Pink kako komentariše to što je bivši član rukovodstva Dveri Sibin Vukadinović vredjao na društvenim mrežama njegovu ćerku, Vučić je rekao da to nije na račun njegove ćerke, i dodao:

"Mislim da je tom čoveku, kao i mnogim drugima koji te stvari na taj način rade, mesto u specijalizovanim ustanovama".

Vučić kaže da ne želi takve stvari politički da zloupotrebljava i da je to isključivo stvar lekara, koji treba da kažu sud o tom čoveku.

"Ne koristite decu kao oruđe"

Nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti, doživelo je kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici, izjavio je danas zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom najnovijih uvreda upućenih ćerki predsednika Republike Srbije.

"Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje Zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprotstavi", naveo je Pašalić u izjavi za javnost.

On je naglasio da prag tolerancije prema nasilnicima, umesto da se smanjuje, svakodnevno se povećava, dok su njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca.

Zaštitnik građana podseća na činjenicu da su društvenim i pravnim normama nedopustivi i zabranjeni svi oblici nasilja i zlostavljanja dece u Republici Srbiji, kao i na obavezu efikasnog reagovanja i sankcionisanja svake vrste nasilja nad decom.

"Zaštitnik građana posebno apeluje na sve učesnike u javnom životu da u obračunima sa svojim neistomišljenicima ne koriste decu kao oruđe, što je besramno ponašenje. nedostojno tradicije i kulture na koje se svi toliko pozivamo i ponosimo i u suprotnosti sa vrednostima modernog društva za koje se zalažemo", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: