Ko je jači - Kurti ili Tači?

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je ponosan što je bio vojnik "Oslobodilačke vojske Kosova" od njenog osnivanja.

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2020.

09:19

Default images

Kako navodi, nemu je najveća čast u životu što je nosio uniformu OVK i bio njen politički direktor, prenosi KosovoOnline.

Tači je na svom Fejsbuk nalogu napisao da ta uniforma i služenje u oslobodilačkoj borbi nije hendikep, već čast, privilegija i ponos u bilo kakvom sučeljavanju sa bilo kim.

"Nisam mislio, a kamoli verovao, da će doći dan kada će se član Skupštine Republike Kosovo zakleti da je aktuelni premijer Kosova pred Srbijom jači, jer nema krivični dosije OVK. Pitam dotičnu damu: koji zločin je počinila OVK?"

Tači je napisao da je OVK imala samo jednu misiju - proterivanje Srbije sa Kosova.

"OVK je ostvarila san stanovnika Kosova. Dobili smo slobodu, nezavisnost i suverenitet. Čuli smo takve etikete o OVK, najvećem nacionalnom projektu, samo u Beogradu i Moskvi. Ponavljam, ponosan sam što sam bio član OVK i njen politički direktor. Imamo sreću da smo ubedili najmoćniji vojni savez na svetu, NATO, da nam pomogne i zajedno oslobodimo našu zemlju. Oslobodioci Kosova su svi građani Kosova", naveo je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: