"Ne razgovaramo sa onima koje međunarodna zajednica ne priznaje"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponovio je danas da neće učestvovati u dijalogu s liderima samoproglašene Republike Donbas.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.02.2020.

15:43

Foto: EPA-EFE / LUDOVIC MARIN / POOL

"Spremni smo da razgovaramo s mirnim stanovništvom tih teritorija, ali nismo spremni da razgovaramo sa onima koje međunarodna zajednica ne priznaje", rekao je Zelenski na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Dodao je da bi stanovnici Donbasa trebalo da budu uključeni u mirovne pregovore u Minsku tako da mogu da učestvuju u raspravi o svojoj "svetloj budućnosti kao deo integralne Ukrajine", prenosi TAS S.

Govoreći o povlačenju snaga u Donbasu, Zelenski je rekao da bi ono trebalo da se odvija prema sektorskom principu.

Predsednik Ukrajine tvrdi da je prelazak sa jednog sektora na drugi moguć tek nakon što specijalna posmatračka misija OEBS-a verifikuje da u tom sektoru nema ilegalnih oružanih grupa, oružja i vojne tehnike, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: