Ko su novi članovi Saveta REM-a?

Slobodan Cvejić, diplomirani sociolog, i Višnja Aranđelović, novinarka Politike, izabrani su danas u Skupštini Srbije za članove Saveta REM-a.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

18:04

Ko su novi članovi Saveta REM-a?

Cvejića je predložio Odbor za kulturu Skupštine AP Vojvodina, a Aranđelovićevu je predložilo Udruženje novinara Srbije.

Cvejić je redovni profesor na odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Od 2007. je redovni profesor na Uneskovoj katedri za menadžment u kulturi pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a od 2016. godine je član Odbora za saradnju sa UNESCO Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radio je brojna istraživanja o medijima, razvoju demokratije i institucija.

Aranđelović je diplomirani novinar, radi u Politici od 2008. godine i članica je Komisije za žalbe Saveta za štampu od 2018.godine.

REM nema obavezu da prati izbore u Srbiji, ali će po nalogu Vlade Srbije, OEBS-a i ODHIR-a pratiti celu predstojeću izbornu kampanju.

Na mesto člana REM-a ranije su ostavke podneli Đorđe Vozarević i Goran Peković.

Poslanici su juče dali i saglasnost na finansijski plan REM-a za 2020. Planirani prihodi REM-a za ovu godinu su 307,9 miliona dinara, a planirani rashodi 217 miliona dinara za plate 80 zaposlenih. Oko 25 miliona dinara planirano je za stalne troškove, a za ugovore o delu skoro jedanaest miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: