"Lajenova i ja smo kao dvojica papa"

Bivši predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da još ima kancelariju u zgradi Berlejmon, koju je nazvao "arhitektonskim monstrumom".

Izvor: Tanjug

Petak, 14.02.2020.

15:38

Getty Images/Carl Court

Naveo je da su on i i njegova naslednica Ursula fon der Lajen "kao dvojica papa u Vatikanu", preneo je briselski portal Politiko.

"Ja sam Fon der Lajenin Racinger", rekao je on misleći na Jozefa Racingera, bivšeg papu Benedikta, koji se povukao 2013. godine i koga je je zamenio papa Franja.

Govoreći juče u Berlinu, nakon što je primio nagradu za životno delo, Junker je rekao da još ima kancelariju u sedištu Evropske komisije u Berlejmonu.

"Ursula fon der Lajen ima kancelariju na 13. spratu... Oduvek sam mislio da ću ja biti u njoj zauvek. Ja sam nekoliko spratova niže... Mi smo poput dvojice papa u Vatikanu", našalio se Junker.

On je rekao da on i Fon der Lajenova dobro sarađuju i da se bore za iste ciljeve.

Na pitanje imaju li redovne susrete, rekao je da mu je u decembru Fon der Lajenova obećala da će ga posećivati svake nedelje.

"To je bila duga nedelja", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: