"Teško do napretka između Beograda i Prištine pre izbora"

Bivši zvaničnik Pentagona Majkl Karpenter je ocenio da je veoma teško postići napredak u rešavanju odnosa Beograda i Prištine pre izbora u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.02.2020.

22:53

Ilustracija: Depositphotos/VadimVasenin

Bivši zvaničnik Pentagona i sadašnji direktor Pen Bajden centra tvrdi da nema potpunog rešenja bez priznanja nezavisnosti Kosova, prenosi Glas Amerike.

Prema Karpenterovim rečima, geopolitičke sporove, poput spora između Beograda i Prištine, uvek je teško rešavati u izbornoj godini, i ističe da je rešenje moguće ako se uloži mnogo više napora i resursa.

"Mislim da je ambasador (Ričard) Grenel već postigao mnogo razgovorima o obnavljanju direktnih letova između Beograda i Prištine. Ako Vlada Kosova ukine tarife, to bi bio veoma pozitivan signal. Ako Grenel to uspe da postigne, onda mislim da će barem ući u oblast u kojoj može da postigne veći napredak u bliskoj budućnosti", rekao je Karpenter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: