Zakazan sastanak lidera Zapadnog Balkana i lidera EU

Lideri Zapadnog Balkana 16. februara sastaće se u Briselu sa liderima EU Ursulom fon der Lajen i Šarlom Mišelom.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.02.2020.

13:46

Zakazan sastanak lidera Zapadnog Balkana i lidera EU
Ilustracija: EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

Iz Evropske komisije je najavljeno da će se predsednica Evropske komisije Fon der Lajen pridružiti tom sastanku, koji će, prema Tanjugovim izvorima, organizovati predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Mišel je na večeru 16. frebruara, pored šest lidera sa Zapadnog Balkana, pozvao i predsednicu Evropske komisije, šefa diplomatije EU i premijera Hrvatske, kao zemlje koja predsedava Savetu EU.

Još nije odlučeno da li će Srbiju na neformalnoj večeri predstavljati predsednik Aleksandar Vučić ili premijerka Ana Brnabić.

Teme sastanka će biti situacija u regionu, EU integracije i pripreme za predstojeći EU-ZB samit u Zagrebu.

Dan kasnije, 17. februara u Briselu se održava donatorska konferencija za obnovu zemljotresom pogođne Albanije, kojoj prisustvuje premijerka Ana Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: