Hiljade građana Zemuna i Novog Beograda u litiji podrške SPC FOTO/VIDEO

Više hiljada građana Zemuna i Novog Beograda učestvovalo je na molitvenom hodu i litiji podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Izvor: Beta

Nedelja, 26.01.2020.

12:50

Hiljade građana Zemuna i Novog Beograda u litiji podrške SPC FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC / jd

Litija je završena ispred hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Ulici antifašističke borbe, gde su se srele povorke koje su se okupile i krenule iz Zemuna i Novog Beograda i gde je nešto pre 12.00 održan moleban.

Molitveni hod je, radi podrške SPC u Crnoj Gori organizovalo Arhijerejsko namesništvo zemunsko-novobeogradsko SPC, uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Građani koji su prisustvovali liturgijama u svim zemunskim hramovima prethodno su se zajedno sa sveštenstvom okupili u zemunskom parku, odakle su krenuli prema hramu Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, gde su se tokom jutra i prepodneva okupili vernici iz ovog dela grada.

Ulice na trasi molitvene šetnje bile su zatvorene za saobraćaj, a na čelu kolone koju su predvodili sveštenici SPC građani su nosili transparent "Svetinje ne damo".
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC / jd
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC / jd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: