Glasački listići roze boje, kontrolni tirkizni

Glasački listići na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji biće roze boje, dok će kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije biti tirkizni.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.01.2020.

15:45

Glasački listići roze boje, kontrolni tirkizni
Ilustracija: Depositphotos/vladek

Na sednici, članovi Republičke izborne komisije potvrdili su i odluku iz Zaključka iz 2016. godine da za štampu izbornih listića bude zaduženo JP "Službeni glasnik" Beograd.

Takođe, članovi RIK-a dodelili su mandat Antunu Rencu sa izborne liste "Gerhard" Podunavske Švabe - Zajedno, Antunu Beku, za člana Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, kao i Mirfatu Tahiroviću sa izborne liste Samoopredeljenje - dr Sulejman Ugljanin za člana Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Na kraju sednice, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević osvrnuo se na izrađeni Priručnik za obuku za rad u biračkim odborima, koji je uradio RIK, a za koji je naveo da predstavlja svojevrsni priručnik za edukaciju članova u vezi s procedurom i to od primopredaje materijala do utvrđivanja izbornih rezultata.

RIK je uz taj Priručnik, odštampao i Vežbe za logičko-računsku kontrolu ispravnosti rezultata unetih u kontrolni formular i popunjavanje zapisnika o radu biračkog odbora, kao i Vodič za procenu pristupačnosti biračkih mesta, koji će poslužiti za rešavanje problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom prilikom glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: