"Malčanski berberin" prebačen na psihijatrijsko veštačenje

Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje devojčice M.K. iz Suvog Dola, prebačen na psihijatrisko veštačenje.

Izvor: Beta

Petak, 24.01.2020.

12:07

Foto: Èitalac B92/Privatna arhiva

On je prebačen iz istražnog pritvora Kazneno-popravnog zavoga u Nišu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu zbog psihijatriskog veštačenja, potvrdili su danas agenciji Beta u Višem sudu u Nišu.

Prema rečima nadležnih u tom sudu, Jovanović je upućen na psihijatrijsko veštačenje na predlog Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Posle psihijatrijske procene istraga će se opredeliti o eventulanom podizanju optužnice ili donošenju odluke o lečenju u specijalnoj ustanovi.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malča kod Niša posle 17 dana policijske potrage.

Osumnjičen je da je 12-ogodišnju devojčicu iz Suvog Dola oteo na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra. ;Ona je nadjena u jednoj kući u selu Pasjača 29. decembra.

Jovanović je zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio u zatvoru proveo 22 godine.

Psihijatri koji su nakon ranijih otmica i silovanja učestvovali u veštačenjima ocenili su da su emocije i nagoni Jovanoavić bolesni, ali je svestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: