"Fanatično i strastveno se zalagao za podelu Kosova"

"Albanski premijer Edi Rama fanatično i strastveno se zalagao za podelu Kosova", izjavio je u četvrtak u Tirani odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Izvor: B92

Petak, 24.01.2020.

09:53

EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj se, kako prenosi Gazeta ekspres, izvinio albanskom narodu zbog Rame, za koga kađe da je "lobirao za podelu Kosova" i ocenio da je to što ga je premijer Albanije tužio sramotan čin.

"Rama je bio za podelu, a u jednoj emisiji jasno je rekao da se i (bivši) predsednik (Ibrahim) Rugova zalagao za podelu. Lobirao je u medijima i u razgovorima sa strancima, čak je takve razgovore obavljao i za pregovaračkim stolovima na kojima sam bio prisutan", rekao je Haradinaj.

Tužbu koju je Rama podigao protiv njega zbog klevete Haradinaj smatra ismevanjem.

"Ne znam zašto me ismejava i šali se na moj račun. Moja porodica i ja smo propatili u našoj borbi za naciju. Njegova tužba je sramota i bezobrazluk", ocenio je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: