"Obnavljanje avio-linije znači priznanje Kosova"

Odlazeći ministar za infrastrukturu tzv. Kosova Palj Ljekaj pozitivno je ocenio najavu obnavljanja avionske linije između Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

17:25

Ilustracija: Depositphotos/lajo_2

On je ocenio da to de fakto znači priznavanje kosovske nezavisnosti, prištinskog aerodroma kao dela Kosova, a ne Srbije i priznavanje kosovskih pasoša.

Pismo o namerama o obnavljanju avio linije na relaciji Beograd-Priština, potpisano je juče u Ambasadi SAD u Berlinu između predstavnika vlade Srbije i avio-kompanije Lufthanza, koja će leteti na toj liniji.

Ljekaj kaže da ova najava predstavlja prvi korak približavanja Beograda i Prištine "konačnom sporazumu" o normalizaciji odnosa, kojim će biti okončan dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: