Iran ponovo preti: Ako Evropljani nastave sa svojim ponašanjem...

Iran bi mogao da napusti Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) ako se evropske zemlje obrate SB UN zbog nuklearnog sporazuma s Teheranom iz 2015.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.01.2020.

14:30

Iran ponovo preti: Ako Evropljani nastave sa svojim ponašanjem...
Depositphotos/ Fckncg

Sporazum NPT iz 1968. je osnova za kontrolu globalne trke u nuklearnom naoružanju, uključujući i sporazum šest svetskih sila sa Iranom iz 2015.

"Ako Evropljani nastave sa svojim neprimerenim ponašanjem ili se po pitanju Irana obrate Savetu bezbednosti, nastavićemo da se povlačimo iz NPT", rekao je iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif, javila je IRNA.

Sporazum NPT potpisalo je 190 zemalja, a jedina koja se povukla je Severna Koreja, podseća Rojters.

Osim loše volje koju pokazuju neke evropske zemlje, vrata za pregovore sa njima nisu zatvorena i lopta je u njihovom dvorištu, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.

Ali, kako je dodao, "mislim da Iran nije spreman da pregovara o uslovima koje one imaju na umu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: